OSNOVNA ŠOLA GLAZIJA

SPLETNA UČILNICA

ucilnice.arnes.si

ŠOLSKI KOLEDAR

za šolsko leto 2021/2022

ŠOLSKI RADIO

Prisluhnite našim oddajam…

ŠOLSKO GLASILO

Obiskali, ustvarjali, videli smo…

KATALOG INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA

NT&RC

Novi tednik in Radio Celje so v času svojega programa v torek, 31. avgusta izbirali najboljšo šolo v Celju. Poslušalci so predlagali tudi našo šolo. V petek, 3. septembra smo bili prijetno presenečeni ob novici, da smo bili predlagani in izžrebani za nagrado, ki sta nam jo osebno prinesla voditelja na Radiu Celje Boštjan Oder in Tanja Seme. Dobili smo urnike za vse učence naše šole in sladko presenečenje.

HVALA VSEM, KI STE GLASOVALI ZA NAS! URNIKI SO ŽE POPISANI!

 

SAMOTESTIRANJE

Pravilnik o načinu izvajanja samotestiranja za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-Cov -2 za učence določa, da se prostovoljno samotestirajo učenci tretje triade (7,. 8. in 9. razreda) ter učenci posebnega programa od 3. stopnje dalje.  

Učenci rojeni od 1.1.2001 do 31.12.2010 (ali njihovi skrbniki) dobijo teste za samotestiranje v vsaki lekarni samo z zdravstveno kartico otroka.

Za učence posebnega programa, ki so starejši (torej rojeni pred letom 2001) pa morajo starši ali skrbniki poleg zdravstvene kartice predložiti še potrdilo o šolanju, za katerega zaprosijo na šoli.

Vsakemu učencu pripada brezplačno 5 testov na mesec.

Spoštovani starši, dragi učenci!

Šolsko leto 2021/22 je pred vrati.

Počitnice so poskrbele za oddih in nova doživetja, napolnile so nas s prijetnimi občutki in pozitivno energijo. Verjamem, da si vsi želimo ponovnega snidenja in vsega dobrega, kar se lahko zgodi za šolskimi vrati in v učilnicah.

V šoli se skrbno pripravljamo na novo šolsko leto in na vaš prihod. MIZŠ je oblikovalo smernice, ki podpirajo in omogočajo izvajanje pouka neposredno v prostorih šole. Po programu bodo potekale tudi vse terapevtske aktivnosti.
Da bo tako ostalo čim dlje, se bomo morali potruditi vsi: učitelji, učenci in starši. Če bomo prisluhnili drug drugemu in zasledovali skupni cilj sobivanja v zdravem okolju, se bo naš trud zagotovo obrestoval. Vse skupaj naprošam za skrb in pomoč pri izvajanju ukrepov za zaščito zdravja in se vam zanjo tudi zahvaljujem.

V še tako zahtevnih pogojih se vedno najdejo tudi prijetne reči, ki nas razveselijo in nam življenje naredijo bolj prijetno in tudi letos bo tako.
Čeprav šola ni majhna, smo se že nekaj let borili s prostorsko stisko. To poletje smo prišli do novih prostorov v neposredni bližini šole. V bližnji Vili Regina smo uredili in opremili prostore za pet skupin naših starejših učencev, ki obiskujejo Posebni program vzgoje in izobraževanja. Program dela smo zasnovali tako, da se bo delo na dislocirani enoti dnevno prepletalo s poukom in dejavnostmi v šoli, kar bo učence dodatno spodbujalo k samostojnosti.

Tudi na zagate staršev pri parkiranju, nismo pozabili. Z novim šolskim letom vas ob šoli čaka devet parkirnih mest, ki so namenjena izključno staršem otrok naše šole za parkiranje pri prevozu otrok. Da ste upravičeni do parkiranja, boste dokazovali z dovolilnico, ki jo boste prejeli pri razredniku vašega otroka. Dovolilnice bodo se naprej veljavne tudi za parkiranje na sosednjem parkirišču.

Kako bo potekala organizacija dela prvi dan pouka, v sredo, 1. 9., bomo objavili na naši spletni strani v zadnjem tednu počitnic (v četrtek ali petek).

Vsem nam želim, da tudi to šolsko leto izpeljemo uspešno, ter ostanemo zadovoljni in zdravi.

Lepo vas pozdravljam!

Ravnateljica Nevenka Kus

Ministrstvo za zdravje:

Vabilo k cepljenju proti covidu-19

SENZORNA POT

Nova pridobitev za naše otroke!!!!

Kako, kaj, zakaj o senzorni poti…preberi!

Poglej tudi video spodaj!

UČBENIŠKI SKLAD 2021/2022

  • Osnovna šola Glazija omogoča učencem, da si v šolskem letu 2021/2022 iz učbeniškega sklada izposodijo učbeniške komplete za posamezne razrede. Pogoj za izposojo je podpisano in vrnjeno soglasje, ki so ga učenci že prejeli od razrednikov.
  • Ob izteku šolskega leta morate učbenike vrniti. Zaželjeno je, da se učbenike ovije in z njimi skrbno ravna. Če bo kakšen učbenik uničen ali pa ga ne boste vrnili oz. bi ga želeli odkupiti, boste morali ob koncu šolskega leta poravnati stroške odškodnine, ki se izračuna glede na starost učbenika.
  • Izposoja učbenikov je brezplačna za vse učence.
  • Delovni zvezki so brezplačni za učence 1., 2. in 3. razreda.
  • Delovni zvezki za učence od 4. do 9. razreda se plačajo po položnici v mesecu oktobru.
  • Učbenike in delovne zvezke dobijo učenci v šoli ob začetku pouka.

 

SEZNAM UČBENIKOV IN DELOVNIH ZVEZKOV ZA 2021/2022 (kliknite  na povezavo):

skrbnica učbeniškega sklada

Mojca Kreutz (mojca.kreutz@osglazija-celje.si)

Video izobraževanja Monike Mavhar,

psihologinja in svetovalna delavka

Pogovor z mamo otroka s posebnimi potrebami
Starši otrok s posebnimi potrebami in skrb zase

 

 

Razvijanje samostojnosti in kako otroku učinkovito postaviti meje
Sodelujemo v projektu Vključi srce – dobrodelna kolesarska akcija.
Več o akciji na https://vkljucisrce.resitve.si/.

Poglejte si spodnji promocijski videospot (naša šola pri 5:37!!!)

VOŠČILO KOLEKTIVA
VIDEO VOŠČILO KOLEKTIVA
23. 12. 2020 smo prejeli donacijo Addiko banke
Denar bomo namenili za nakup učnih in terapevtskih pripomočkov.
Ob zaključku leta

OB ZAKLJUČKU ŠOLSKEGA LETA Spoštovani, zaključujemo šolsko leto, polno izzivov in prilagajanja pogostim spremembam, pa vendar smo ga uspeli zaključiti v šolskih prostorih v družbi vrstnikov in...

Tudi naša šola ima zlate bralce in bralke

Devetošolci, ki so letos postali »Zlati bralci in bralke« so :  Kristina Skok, Veber Nike, Ošlovnik Nejc, Beqiraj Nderime, Hohxa Albin, Kragolnik Klara in Katrin Tunjić. Udeležili so se zaključne...

Sistematski pregled zob

Spoštovani starši, zaradi »COVID 19« situacije ne bomo uspeli izvesti sistematskih pregledov zob kot smo jih bili vajeni. Zato otroke, ki niso bili na zobozdravstvenem pregledu že več kot šest...

Obisk Tine Šutej

ČETRTEK, 8. 4. 2021 Obiskala nas je Tina Šutej, članica atletskega društva Kladivar Celje in evropska podprvakinja v skoku s palico. Prijazno se je odzvala povabilu športnega učitelja Milana Kranjca...

Svetovni dan lutk

21. marec ni bil le svetovni dan Downovega sindroma, dan poezije in prvi pomladni dan. Bil je tudi svetovni dan lutk. GLG Sevnica je na Gradu Sevnica priredilo Mednarodni lutkovni festival. Zaradi...

Učencev v posebnem programu

Učencev v prilagojenem programu

Razpored poslovnega časa in uradnih ur

Kje smo?

Oblakova ulica 15, 3000 Celje

Telefon

03 425 13 00

elektronska pošta

tajnistvo@osglazija-celje.si
(Skupno 25.278 obiskov, današnjih obiskov 61)
Dostopnost