Državni turnir v ekipnih elementih košarke pod okriljem Specialne olimpiade Slovenije

V soboto, 18. marca, smo gostili in organizirali Državni turnir v ekipnih elementih košarke pod okriljem Specialne olimpiade Slovenije, ki je potekal v naši telovadnici. Turnirja se je udeležilo 145 tekmovalcev in 45 spremljevalcev iz 24-ih programov iz cele Slovenije.

 

Turnir je namenjen osebam z zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju, ki so vključene v posebni program vzgoje in izobraževanja in varstveno delovne centre. Turnir ni le športni dogodek, ki tekmovalcem omogoča ohranjanje psihofizičnih sposobnosti in razvijanje športnega tekmovalnega duha, temveč tudi družabni dogodek, s katerim vplivamo na vsesplošno socializacijo oseb z motnjo v duševnem razvoju.

 

Na otvoritvi pred začetkom tekmovanja so tekmovalcem veliko uspeha zaželeli ravnateljica ga. Nevenka Kus in predstavnica Specialne olimpiade Slovenije ga. Urška Kustura. Z glasbenim vložkom je vse prisotne ogrel naš David Bevc, svečano zaprisego športnika je povedal naš športnik Aljaž Čižič, zaprisego sodnikov pa je povedal glavni sodnik in naš učitelj g. Jan Zamernik.

 

Ekipe so bile razdeljeni v 6 skupin. V 1 skupini je bilo 5 ekip, v ostalih 4 ekipe. Znotraj vsake skupine, so ekipe igrale vsaka z vsako, tako da je bilo skupaj odigranih kar 40 tekem.

 

Tekmovanje je potekalo po zastavljenih načrtih, tekmovalci so bili odlično pripravljeni. Naša ekipa je dosegla odlično 1. mesto v svoji skupini. Ekipo so sestavljali:

  • Aljaž Čižič
  • Almedin Pacarizi
  • Žan Kranjc
  • Alen Bernard
  • Uroš Kerš
  • Nej Šumnik

 

Pri podeljevanju medalj nam je pomagala maskota Košarkarske zveze Slovenije Lipko. Po končanem tekmovanju so se udeleženci okrepčali s kosilom v naši šoli in se v sproščenem vzdušju zabavali v telovadnici.

 

Preživeli smo lep sobotni dan, napolnjen z izjemnimi športnimi dosežki, pozitivno energijo in novimi poznanstvi. Hvala vsem, ki ste pripomogli k uspešni izvedbi Državnega turnirja v ekipnih elementih košarke.

Zapisal: Anej Vrhovnik

 

 

Dostopnost