Naravoslovni dan Dan številke 112

V ponedeljek, 10. 10. 2022, je na naši šoli za vse oddelke potekal naravoslovni dan pod geslom DAN ŠTEVILKE 112. Dan smo pričeli z vajo evakuacije, nato pa so se razredi po razporedu »lotili dela«.

Učenci 7., 8. in 9. r so se odpravili do Poklicne gasilske enote Celje, kjer so jim gasilci Prve izmene predstavili delovanje PGE, razkazali so jim vozni park, orodje, pripomočke ter jih seznanili z osnovami preventivnega delovanja.

Na igrišču pri šoli pa so se zbrale službe, ki delujejo znotraj sistema zaščite in reševanja in se odzovejo po klicu na 112.

Obiskali in predstavili so se gasilci iz PGD Škofja vas, predsednik društva Tomaž Kmecl je predstavil gasilski avto, opremo in orodje v njem, Izak Ravnak in Miha Arčan pa sta otrokom predstavila gasilsko zaščitno obleko, otroci so se obenem imeli priložnost preizkusiti še v mokri vaji »gašenja« z vedrovko.

Na igrišču in v razredih je otroke obiskal gasilec Flori, ki je bil maskota v času letošnje poletne gasilske olimpijade, ki je potekala v Celju; tokrat se je odločil obiskati tudi učence na našem naravoslovnem dnevu. Flori je otrokom prinesel zapestnice in »olimpijska« sončna očala, za kar se iskreno zahvaljujemo podpori Gasilske zveze Slovenije.

Obiskala sta nas tudi predstavnika Reševalne postaje Celje, Igor Krebl in Klavdija Korošec, ki sta predstavila delo reševalne službe in razkazala notranjost rešilnega avtomobila. 

Naši prošnji po sodelovanju so se odzvali tudi na Civilni zaščiti (izpostava Celje). Obiskala sta nas Vesna Slamnik in Marjan Oset ter Nataša Bombač s psičko Ero.

Za mlajše učence je bila na voljo tudi »igralnica«, kjer so se učenci preko igre spoznavali z delom gasilcev, reševalcev in drugih reševalnih služb.

Iskrena hvala vsem sodelujočim, ki ste nam omogočili, da delovanje gasilcev, reševalcev, civilne zaščite približamo našim učencem.

Katja Slamnik in Tamara Novak Blazinšek

Dostopnost