Otvoritev razstave likovnih izdelkov učencev posebnega programa

V torek, 10. 5. 2022 smo se udeležili slovesnega odprtja razstave likovnih izdelkov učencev posebnega programa OŠ Glazija v galeriji Nikota Ignjatiča (Na okopih 2 b, Celje), ki je letos potekala že desetič. Pripravili smo bogat kulturni program. Slovesnost so odprli Klavdi, Miha in Aljaž s Pesmijo o sodelovanju (mentorice Živa Zalokar, Urška Zupanc in Martina Krebl), sledil je pevski nastop otrok iz vrtca Danijelov Levček s himno vrtca in s čudovito izvedbo zimzelene Dan ljubezni. Varovanci CVD Golovec Celje so pripravili venček pesmi, Glazija band je, pod vodstvom učiteljice Žive Zalokar, pripravil in predstavil svojevrstno različico Modrijanovega Rock me, s svojim obiskom in glasbo je prisostvoval Tomaž Glavač na trobenti, učenca Anja in Aljaž sta prebrala Pesem o prijateljstvu (pod mentorstvom Martine Krebl), učenke prilagojenega šolskega programa (pod mentorstvom Sandre Zelko Sitar in Katje Kronovšek) so zaplesale energičen Asere he. Trio Veseljaki (ki so ga sestavljali učenca Maks in Aljaž ter učitelj David Bevc) so nam zaigrali nekaj domačih pesmi, sledil ljudski ples Špic polka (pod mentorstvom Tamare Novak Blazinšek), program je zaključil Klavdi s pesmijo Ne bodi kot drugi.

Na prireditvi se nam je pridružila tudi naša ravnateljica Nevenka Kus s podravnateljico Suzano Rednak, v imenu občine Celje nas je obiskala in tudi nagovorila podžupanja Breda Arnšek. Hvala vsem sodelujočim, govorcem, obiskovalcem, predvsem pa društvu Otroci otrokom, s katerim že vrsto let tako dobro sodelujemo.

PS: Razstava izdelkov bo potekala do 3. junija, vabljeni, da si jo ogledate!

                                                           Zapisale učiteljice Martina K., Živa, Tamara in Anita

OPOMBA: Zaradi varovanja osebnih podatkov itn. so na posnetku objavljeni samo nastopi učencev OŠ Glazija ter trobentista Tomaža Glavača.

O nas so pisali tudi drugi:

https://www.facebook.com/knezjemestocelje/posts/5468161243207795

https://www.facebook.com/tea.strajn/posts/5383852078343487

Minute za kulturo, TV CELJE:  https://www.youtube.com/watch?v=6EySaGzEHK0

 

Dostopnost