OTVORITEV RAZSTAVE UČENCEV POSEBNEGA PROGRAMA OŠ GLAZIJA V GALERIJI NIKA IGNJATIČA

V ponedeljek, 22. 5. 2023, ko je po dolgem času ponovno posijalo sonce, smo uspeli izpeljati otvoritev razstave izdelkov učencev posebnega programa OŠ Glazija.

Ob 10.30 smo se zbrali na dvorišču celjske umetniške četrti, natančneje na dvorišču galerije Nika Ignjatiča, kjer ima svoje prostore društvo Otroci otrokom, ki že vrsto let skupaj z nami pripravijo dogodek. Letošnja razstava je bila 11. po vrsti.

Slavnostni dogodek so pričeli otroci vrtca Tončke Čečeve – enota Center, ki so nas s petjem ponesli v nadaljevanje dogodka. Sledila je pomladna »Na travniku«, ki jo je zapel pevski zbor prilagojenega programa OŠ Glazije pod vodstvom Maje Sakelšek, na kitari je spremljal učenec Max Pišek.

Sledil je nagovor gospe Mateje Jevšenak, pozdrav v.d. direktorice CVD Golovec, Mojce Murko, ter pozdrav in nagovor podravnateljice Suzane Rednak.

Učenec Aljaž iz VI. a je nato predstavil svoje vtise preteklih let, ko se že 11. leto zapored zberemo v pomladnem času in predstavimo svoje delo skozi umetnost. Varovanci CVD Golovec so zapeli venček ljudskih pesmi. Sledila je hudomušna predstavitev »današnja šola«, ki so jo uprizorile varovanke CVD Golovec.

Učenke OŠ Glazija, ki obiskujejo izbirni predmet- ples so pod mentorstvom Katje Kronovšek in Sandre Zelko Sitar odplesale energičen ples, sledila je predstavitev moderne umetnosti učencev VI. b oddelka (mentorici Nika Wesenschegg in Judita Tomažič). Skupina učencev (Nej, Anja, Žan, Mauricio, Jan, Uroš in Nik) je zapela ljudsko Na planincah (mentorica Maja Pliberšek).

Kulturni program so s sklepno recitacijo Kosovelove pesmi, Pesem o tistih, zaokrožili učenci Aljaž, Jelena in Klavdi (mentorica Martina Krebl). Ob zaključku programa sta prisotne nagovorila še podžupanja, gospa Saša Kundih ter predsednik društva Otroci otrokom, Jernej Štefanič, ki je prisotne povabil na ogled razstave.

Na razstavi so na ogled postavljeni izdelki učencev OŠ Glazija, ki obiskujejo posebni program; poleg likovnih izdelkov so učenci tokrat prispevali tudi sladko pecivo, ki so ga pripravili v sklopu kulinaričnega krožka.

Vsem obiskovalcem, sodelujočim učencem in učiteljem, mentorjem-učiteljem ki so poskrbeli za izdelke, še enkrat hvala, ker nam je skupaj uspelo pripraviti in izpeljati še en lep dogodek.

Še več fotografij z dogodka pa si lahko ogledate na FB strani društva Otroci otrokom: https://www.facebook.com/pages/Dru%C5%A1tvo%20Otroci%20Otrokom/615632562238218/

Prispevek na TV Celje (od 5:35 dalje):

                                                                   Zapisala: Tamara Novak Blazinšek

Dostopnost