V petek, 19. 11. 2021, smo tudi na naši šoli obeležili dan slovenske hrane in izvedli projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Letos je projekt nosil slogan »Zajtrk s sadjem – super dan!«
Tradicionalna živila: kruh, maslo, med, mleko in jabolko, smo pojedli z velikim užitkom. Čas zajtrka sta nam popestrila učenca Max in Aljaž. Na svoji harmoniki sta zaigrala pesem Lojzeta Slaka »Čebelar«.
V teku dopoldneva so potekale delavnice:
- Gospod Dimec iz KMETIJSKO GOZDARSKEGA ZAVODA CELJE nam je na delavnicah predstavil pomen lokalne hrane.
- Delavnice o zdravem načinu prehranjevanja sta izvajali gospa Ramšak Barbara iz Centra za krepitev zdravja, ZD Celje in naša medicinska sestra Rebeka.
K zdravemu načinu življenja sodi gibanje, zato smo dan začeli in zaključili s plesom zunaj na šolskem igrišču.
Upoštevali smo navodila in priporočila NIJZ in MIZŠ.
V sodelovalnem duhu je minil še en razgiban, krasen in ustvarjalen dan.
Vsem sodelujočim HVALA za doprinos k uspešni izvedbi.